Zavod za socijalnu i dječju zaštitu posjetio je Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović  sa saradnicima. V.D. direktorica Zavoda gospođa Dragana Đurović, upoznala je Ministra sa aktivnostima Zavoda, tekućim zadacima i zajedničkim problemima koji su na predmetnom sastanku izloženi. Plan njihovog rešavanja je uspješno postavljen.  Saradnja Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu i Ministarstva rada i socijalnog staranja je od osnivanja Zavoda sasvim uspješna, kvalitetna i važna. Ovom saradnjom postiže se suštinska realizacija krajnjeg cilja, a to je unapređenje sistema socijalne i dječje zaštite.

Pored svih konkretnih pitanja i informacija koje su bile predmet razgovora, Ministar je istakao značaj Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu u oblasti ukupnog sistemskog razvoja, a posebno kada je u pitanju profesionalni razvoj stručnih radnika kroz edukacije i programe obuka koje Zavod predlaže i realizuje.

Razgovorom je zaključena i potreba za jačanjem stručnog i kadrovskog kapaciteta zaposlenih u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu. Smjernice koje je uputio kolegama i predstavnicima Zavoda, koristiće opštem unapređenju i poboljšanju funkcionisanja pojedinih segmenata koji su dio zadataka Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu.

Na zadovoljstvo svih prisutnih, kvalitetan nastavak saradnje između Ministarstva i Zavoda, biće sprovođen kroz zajedničko djelovanje na nivou svih segmenata koji povezuju ova dva značajna aktera u sistemu socijalne i dječje zaštite.