Poštovani stručnjaci,

Zavod za socijalnu i dječju zaštitu sa zadovoljstvom vas poziva na online prezentaciju koja se održava u okviru prvog dijela misije projekta podržanog u okviru SOCIEUX+ programa. Prezentacija je fokusirana na specijalizovano i urgentno hraniteljstvo u Crnoj Gori.

Prezenteri će biti ekspertkinje Herczog Mária i Lucija Vejmelka, koje posjeduju obimno iskustvo u oblasti sistema podrške i brige za djecu. Mária Herczog je doktor nauka, ekonomistkinja i sociološkinja. Posjeduje bogato iskustvo i saradnju sa UNICEF-om, Savjetom Evrope i SZO od preko tri decenije. Takođe je bila član Komiteta UN za prava djeteta u periodu od 2007. do 2015. godine, osnivač Eurochild-a i bila je predsjednica ove organizacije u periodu od 2010. do 2016. godine.

 Lucija Vejmelka je dugogodišnja supervizorka hranitelja i aktivna je u području alternativne brige o djeci. Takođe je i stručna savjetnica Centra za sigurniji internet u Hrvatskoj. Biće predstavljeni primjeri dobre prakse, kao i kritički osvrt na izazove i rizike u transformaciji sistema socijalne podrške u odabranim državama. Krajnji cilj prezentacije je osiguravanje kvalitetne podrške za djecu i ostvarivanje njihove dobrobiti. Prezentacija će biti fokusirana na modele specijalizovanog i urgentnog hraniteljstva u odabranim zemljama i Zapadnom balkanu kao i na moguće smjerove razvoja ove vrste hraniteljstva u Crnoj Gori.

Prezentacija će se održati u petak, 9. juna, sa početkom u 11 sati, putem zoom platforme. Molimo vas da se prijavite za prezentaciju slanjem svojih kontakt podataka (ime i prezime, e-mail adresa i telefon) na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..  Nakon prijave, dobit ćete detaljne informacije o pristupu zoom sastanku.

Hvala vam na interesovanju i nadamo se vašem prisustvu na prezentaciji.

S poštovanjem,

Zavod za socijalnu i dječju zaštitu