Pozivamo vas da se prijavite za prezentaciju “Razvoj smjernica za specijalizovano i urgentno hraniteljstvo” koja će se održati putem zoom platforme Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu. Prezentacija će se održati 17. novembra 2023. godine sa početkom u 11 časova.

Prezentaciju će voditi eskperti angažovani kroz Socieux+ program, Maria Herzog i Rob van Pagée. Prezentacija će pružiti informacije o nalazima u vezi sa trenutnom situacijom srodničkog i nesrodničkog hraniteljstva u kontekstu usluga zaštite i zaštite djece. Takođe, prezentacija će se baviti targetiranim i posebnim uslugama za djecu i porodicu sa ciljem povećanja dostupnosti visokokvalitetnih porodičnih usluga za djecu u hitnim, kriznim situacijama i za specijalizovane usluge za one kojima je potrebna, kao dio reforme deinstitucionalizacije.

Osim toga biće riječi o konferencijama porodičnih grupa što su zapravo to sastanci šire porodične mreže, prijatelja, komšija, koji su jednako relevantni u životu porodice zajedno sa onima koji rade profesionalno i direktno sa porodicom. Konferencije porodičnih grupa su u suštini sastanci planiranja i donošenja odluka koji se održavaju u cilju rješavanja određenog problema. Centralno u procesu je osnaživanje svih članova porodice da izraze svoje stavove i doprinesu planiranom rješavanju problema koji se javljaju. Profesionalci pružaju svoje usluge na osnovu potreba porodice kako bi doprinijeli uspjehu kreiranog plana.

Ovaj metod može značajno da poveća aktivno učešće članova porodice i njihove mreže i smanji potrebu za intervencijama i stručnim uslugama na duži rok, ujedno smanjujući potrebu za smještajem van porodice i povećavajući šanse za spajanje porodice.

Ovaj metod bi se, između ostalog, mogao koristiti u svim vrstama porodičnih kriznih situacija i bilo bi korisno da se razmotri da se implementiranim u Crnoj Gori kao dio reforme.

Više informacija: https://fgcnetvork.eu.

Prijave slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do kraja dana, 16. novembra 2023. godine. Svi koji se prijave potrebno je da imaju kamere, slušalice i mirkofon ili u suprotnom neće moći da prisustvuju prezentaciji.

Prisustvo prezentaciji nosiće 5 bodova za obnovu licence.

Link za prezentaciju: https://us06web.zoom.us/j/87314832534?pwd=c6vhRJMMDVa7zxerYXaZUIcEPt1QcV.1

Najave događaja

SOS telefon