230215 1Zavod za socijalnu i dječju zaštitu i Unicef-ova Kancelarija u Podgorici organizuju obuku za 120 stručnih radnika iz centara za socijalni rad, koja se odnosi na metodologiju vođenja slučaja.
Cilj obuke je da svi učesnici steknu znanja o cjelokupnom konceptu metodologije vođenja slučaja i novom načinu rada u centrima za socijalni rad, prilikom primjene ove metodologije u skladu sa novim Zakonom i podzakonskim aktima.
Obuka se sprovodi po akreditovanom programu za vodjenje slučaja u Republici Srbiji, čiji su autori prof.dr Nevenka Žegarac, prof.dr Miroslav Brkić i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.
Obuka se realizuje na Ivanovim Koritima u JU Lovćen - Bečići u 4 termina i to:
• 16.02. - 21.02.2015. godine
• 23.02. - 28.02.2015. godine
• 02.03. - 07.03.2015. godine
• 09.03. - 14.03.2015. godine
Predavači na prvoj obuci, koju su završili 40 stručnih radnika Centara za socijalni rad, su licencirani treneri: Anđelija Đolović, psihološkinja, Mirko Jankelić, dipl. socijalni radnik, specijalista socijalne rehabilitacije, Svetlana Dražović, psihološkinja, sertifikovani porodični terapeut i Vesna Trbović, dipl.socijalna radnica, sertifikovani porodični terapeut.
Predavači za drugu grupu, koja je počela danas sa programom obuke, a koja obuhvata 20 učesnika, su takođe licencirani treneri: Maja Dumnić, psihološkinja i Vesna Tomljanović, dipl.socijalna radnica.
Nakon završenih obuka stručni radnici će dobiti sertifikat o završenom akreditovanom Programu obuke za vodjenje slučaja u Centrima za socijalni rad. Obukama prisustvuju predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu i kancelarije Unicefa.